Steden

Verken de charme van Haarlem – Een parel in Noord-Holland

Welkom in Haarlem, een stad die barst van de charme, geschiedenis en culturele schatten. Gelegen in de provincie Noord-Holland, op korte afstand van Amsterdam, is Haarlem een stad die vaak over het hoofd wordt gezien, maar absoluut de moeite waard is om te ontdekken. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis langs enkele van de meest betoverende bezienswaardigheden en activiteiten die Haarlem te bieden heeft.

  1. De Grote Markt: Begin je verkenningstocht in Haarlem op de Grote Markt, het bruisende hart van de stad. Hier vind je het imposante stadhuis, omringd door gezellige cafés, restaurants en winkels. Geniet van een drankje op een van de terrassen en bewonder de prachtige historische gebouwen die het plein omringen. Op zaterdag kun je hier ook de wekelijkse markt bezoeken, waar je lokale producten en ambachtelijke waren kunt ontdekken.
  2. De Grote Kerk: Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Haarlem is de Grote Kerk, ook wel bekend als de Sint-Bavokerk. Deze gotische kerk is een indrukwekkend staaltje architectuur en herbergt een schat aan kunstwerken, waaronder het beroemde Müller-orgel. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving.
  3. Frans Hals Museum: Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Frans Hals Museum een absolute must. Dit museum is gewijd aan de Hollandse meester Frans Hals en herbergt een uitgebreide collectie van zijn werken, evenals andere 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Ontdek de levendige portretten en geniet van de prachtige kunstwerken die de Gouden Eeuw tot leven brengen.
  4. De Hofjes: Haarlem staat bekend om zijn pittoreske hofjes, verborgen oases van rust en schoonheid. Verken deze kleine binnenplaatsen, omringd door historische huisjes en prachtige tuinen. Een van de meest beroemde hofjes is het Hofje van Bakenes, een vredige plek die dateert uit de 14e eeuw.
  5. Winkelen in de Gouden Straatjes: Haarlem staat bekend om zijn charmante winkelstraten, ook wel de Gouden Straatjes genoemd. Hier vind je een mix van boetieks, speciaalzaken en ambachtelijke winkels. Struin door de straatjes en ontdek unieke items, van mode en sieraden tot interieurartikelen en gastronomische lekkernijen.

Op zoek naar nog meer betaalbare aanbiedingen? Bekijk dan:

Tot 90% korting op alle categorieën op TEMU